skip to Main Content

OM OS

Measurelet er en dansk medtech virksomhed, der tilbyder innovative løsninger til fremtidens sundhedsvæsen. Løsninger, der automatiserer og forbedrer proceduren omkring væskebalancemålinger til glæde for patienter, sundhedspersonale, sundhedssektoren og sundhedsøkonomien. 

Measurelet udvikler og tester innovative, digitale løsninger omkring væskebalancemålinger i et praksisnært samarbejde med sygeplejersker og patienter på de største danske hospitaler. Measurelet har desuden et tæt samarbejde med en række forskere for at underbygge det faglige grundlag for udviklingsarbejdet.

Selv om Sundhedsvæsenet i stigende grad digitaliseres udføres væskeregnskaber fortsat med pen, papir og bækkener og er en ressourcetung opgave for sundhedspersonale verden over. Dertil kommer udfordringer med nøjagtige data, hygiejne, og den miljømæssige belastning fra affald. Det kalder på innovation.

Innovation i sundhedssektoren

Measurelet blev grundlagt i 2018 af to sygeplejersker, da de vandt Region Hovedstadens Innovationskonkurrence med deres digitale løsning ’Measurelet Toilet’. Siden har den ene stifter og CEO, Marie Lommer Bagger, ført virksomheden videre. Measurelet har høstet anerkendelse adskillige gange for at løse en usynlig opgave omkring væskeregnskab, som er en krævende og ressourcetung opgave i sundhedsvæsenet. Ideen er nu en realitet, og det første Measurelet Toilet er installeret på afdelingen for hjertesygdomme på Gentofte Hospital, hvor det testes af patienter.

ole kring e1653381830847”Det højteknologiske toilet er et vigtigt, diagnostisk redskab. Det kan på en smart måde løse et helt afgørende problem i sundhedssektoren, da det frigiver ressourcer, som er højt efterspurgte. Det sætter et grønt aftryk, da det sparer mange tons engangsaffald pr. år, og skaber en værdig situation for patienten.”

– Ole Kring
Partner i Vækstfonden

Inspirator og rollemodel

Marie Lommer Bagger er sygeplejerske med en Master Of Science in Nursing (Cand. Cur.) Hun har stor erfaring i den kliniske verden og i sundhedsvæsnet generelt – bl.a. fra Rigshospitalets korttarmsafsnit, hvor væskeregnskab altid indgår i udredningen af patienter.

Som stifter af en medtech startup-virksomhed er Marie Lommer Bagger en inspirator for andre iværksættere. Hun har deltaget i utallige interview i medierne, åbnet dørene til sin egen virksomhed for at anskueliggøre udviklingsprocessen fra idé til produkt samt belyst, hvordan man rejser kapital. Hun har desuden været dommer i DM i entreprenørskab og er repræsenteret i Dansk Industris iværksætter Advisory Board for at vise vejen for ansatte i den offentlige sektor.

jakob rybak-andersen”Marie Lommer Bagger er en praktiker, som har set problemet indefra og selv taget fat for at løse det. Det er en rollemodel til efterfølgelse.”

 

 

– Jakob Rybak-Andersen
PreSeed Ventures

Succes på danske hospitaler

Measurelet Output blev introduceret på de første danske hospitaler i 2019, hvor succesraten har været 100 procent. Alle afdelinger har siden valgt at fortsætte med den digitale løsning.

Measurelet Toilet, som er virksomhedens high-end produkt, blev installeret på det første danske hospital i 2021. Measurelet vil løbende udvikle og tilbyde nye løsninger til sundhedssektoren. Med potentialet på et internationalt marked har Measurelet i 2022 rejst en investering på 21 mio. kr.

hanne konradsen”Dette eksempel viser vejen fra en klinisk sygeplejefaglig problemstilling, gennem innovation og til forskning, for derefter at  komme tilbage til praksis igen til gavn for fremtidens patienter.”

 

– Hanne Konradsen
Professor på Herlev og Gentofte Hospital

Nøjagtigt datagrundlag

Measurelets vision er ikke blot at løse håndteringen af væskeregnskaber, men via sine produkter at skabe et nøjagtigt og fyldestgørende datagrundlag, som kan understøtte en lægefaglig forudsigelse og forebyggelse af sygdom hos patienter eller være et redskab i forbindelse med forskning.

billede1 toilet beskaaret

Milepæle for Measurelet

Virksomheden er stiftet 2018, men allerede året inden vandt stifterne en konkurrence, der skulle være skelsættende:

 • 2017 – Vinder af Region Hovedstadens innovationskonkurrence
 • 2017 – Vinder af Berlingske Business Boost
 • 2018 – Milestone Innovation Award
 • 2019 – Vinder af Rolemodel of the Year, Wonder Tech Woman
 • 2019 – Measurelet Output introduceres på de første danske hospitaler
 • 2020 – Vinder af Rotary Iværksætterpris
 • 2021 – Measurelet Toilet installeret på den første danske hospitalsafdeling
 • 2022 – Measurelet opnår investering på 21 mio. kr. hos Vækstfonden (leadinvestor), PreSeed Ventures (co-investor) og Dreamcraft Ventures samt en række mindre private investorer
 • 2022 – Dansk Erhverv udråber direktør for Measurelet, Marie Lommer Bagger, som én af de 25 kvindelige iværksættere, du bør kende i 2022
 • 2022 – Finalist i EY Entrepreneur of the Year 2022 i Scaleup/startup-kategorien på Sjælland
 • 2022 – CE-godkendelse af Measurelet Toilet forventes at opnås i 2022.
Seneste nyt
measurelet toilet artikel

Measurelet Toilet i ny kompakt udgave

Version 2 af Measurelet Toilet er blevet CE-godkendt. Det nye toilet er kommet i en mere kompakt udgave og opnår højere præcision ved målinger.
Læs mere
erhvervsministeriet measurelet

Erhvervsministeriet sætter fokus på kvindelige iværksættere

Marie Lommer Bagger, CEO og stifter af Measurelet, deltager i interview til Erhvervsministeriet om iværksætteri.
Læs mere
Back To Top

Skal vi digitalisere væskeregnskabet med store gevinster?