skip to Main Content

Fra klinisk praksis til innovation

Historien om Measurelet er en historie om to sygeplejersker, der på en nattevagt får en idé, der kan revolutionere den daglige praksis omkring væskeregnskaber på danske hospitaler. I dag står Measurelet Toilet foran en CE-mærkning og testes lige nu på et dansk hospital i Region Hovedstaden. 

En god idé tager raketfart

Støbeskeen til Measurelet bliver lagt i juni 2017, hvor sygeplejerskerne Louise Bangsgaard og Marie Lommer Bagger vinder en idékonkurrence udskrevet af Region Hovedstaden.

Region Hovedstaden opfordrer i 2017 deres ansatte til at indsende gode og innovative idéer, der kan løse problemer spottet ude på afdelingerne. Louise Bangsgaard og Marie Lommer Bagger ser en mulighed for at indsende ideen om ”Det Intelligente Toilet”, der automatisk kan måle volumen på patienternes udskillelser. En idé, som kan løse et helt konkret problem, og som har eksisteret på afdelingen i nogle år.

Præmien er et fem måneders frikøb til at arbejde intenst på ideen og bliver dermed hele startskuddet for Measurelet. Samme år er Measurelet også blandt de 10 vindere i Berlingskes iværkssætterkonkurrence Business Boost.

hovedstadens idékonkurrence 2017 - measurelet er vinderMarie Lommer Bagger og Louise Bangsgaard vinder Region Hovedstadens idékonkurrence.

measurelet vinder berlingske business boost

 

 

 

 

Fotoet er da Marie Lommer Bagger og Louise Bangsgaard vinder Berlingske Business Boost.

 

 

 

Det giver Marie Lommer Bagger rygstødet til at forsætte udviklingen, og det ender med at hun går videre med projektet alene. Kort efter bliver ingeniør Morten Bo Svendsen en del af teamet og får ansvaret for den tekniske del af produktudviklingen.

Fra toiletvirksomhed til datadreven innovation

I løbet af udviklingsfasen bevæger Measurelet sig fra at være en toiletvirksomhed til at være en virksomhed, der tilbyder løsninger, der automatiserer processer, der indgår i et væskeregnskab og derved gør måling af væskeregnskaber lettere.

Measurelet arbejder med bruger- og datadreven innovation. Produkter og løsninger udvikles i tæt samarbejde med personale, patienter og forskere. En vigtig målsætning er nemlig, at produkterne er brugervenlige, så billige som muligt og løser et reelt behov.

Succesrate på 100% danske hospitaler

Measurelets første produkt, Measurelet Scale, blev introduceret på de første danske hospitaler i 2019, hvor succesraten er 100 procent. Measurelet Scale er software kombineret med en skærm og en vægt. Produktet stilles på patientens toilet. Bækkener skal ikke længere bæres ud i afdelingen, og patienter kan selv håndtere målingen. Data registreres og gemmes. Døgnets output akkumuleres og kan aflæses i adskilte mål direkte på Measurelet Scale eller kan tilgås på en computer uanset hvor man befinder sig, som behandler.

measurelet toiletI januar 2020 blev indsendt en patentansøgning. November 2021 installeres den endelige prototype på hjerteafdelingen på Gentofte Hospital. Her gennemfører et forskerteam nu en usability- og en klinisk test.

image001 lang

Billede fra Futurebox på DTU hvor vi holder

arbejde scaled

Udviklerne har arbejdet på toilettet i 5 år fra idé til test på et dansk hospital.

Højdepunkter hos Measurelet

 • 2017 – Vinder af Region Hovedstadens innovationskonkurrence
 • 2017 – Vinder af Berlingske Business Boost
 • 2018 – Milestone Innovation Award
 • 2019 – Vinder af Rolemodel of the Year, Wonder Tech Woman
 • 2019 – Measurelet Scale introduceres på de første danske hospitaler
 • 2020 – Vinder af Rotary Iværksætterpris
 • 2021 – Measurelet Toilet installeret på den første danske hospitalsafdeling
 • 2022 – Measurelet opnår investering på 21 mio. kr. hos Vækstfonden (leadinvestor), PreSeed Ventures (co-investor) og Dreamcraft Ventures samt en række mindre private investorer
 • 2022 – Dansk Erhverv udråber direktør for Measurelet, Marie Lommer Bagger, som én af de 25 kvindelige iværksættere, du bør kende i 2022
 • 2022 – Finalist i EY Entrepreneur of the Year 2022 i Scaleup/startup-kategorien på Sjælland
 • 2022 – CE-godkendelse af Measurelet Toilet forventes at opnås i 2022.
prototype af toilet

Første prototype af toilettet.

Measurelet Toilet på vej

I starten af udviklingsfasen er fokus udelukkende på Measurelet Toilet. Udviklingen af produktet viser sig dog at at være mere omfattende og mere omkostningsfuld end forventet. Der er i dag to prototyper i funktion på Measurelet Toilet, som tester på mennesker. Derudover er der i januar 2020 indsendt en patentansøgning og Measurelet Toilet står samtidig foran en CE-mærkning i 2022.

Mange andre produktideer er i støbeskeen og udvikles i den hastighed, Measurelet kan håndtere, både økonomisk og ressourcemæssigt og med fokus på sikkerheden. Ideerne prioriteres benhårdt i samarbejde med og ud fra efterspørgsel fra sygeplejersker, læger og patienter.

Measurelet holder til iFuturebox, som er lokaliseret på DTU. Her er optimale forhold for hardware start-up-virksomheder, og der er let adgang til teknisk viden, mentorer, praktisk hjælp, netværk og investorer.

I 2022 har Measurelet hentet en investering på 21 mio. kr. hos en række investorer med Vækstfornden i spidsen.

Back To Top

Skal vi digitalisere væskeregnskabet med store gevinster?