skip to Main Content
Measurelet Modtager SME Award 2023 I EU

Measurelet modtager SME Award 2023 i EU

Measurelet har netop fået overrakt SME Award 2023. En pris, som uddeles til ‘outstanding’ små- og mellemstore virksomheder i EU.

Sygeplejerske, stifter og CEO hos Measurelet Marie Lommer Bagger er netop blevet hædret med SME Award 2023 for sin enestående historie om sin rejse med at udvikle det intelligente toilet.  Toilettet automatiserer de processer, der indgår i en væskebalanceregnskab. Prisen blev overrakt ved et arrangement i Europa-Parlamentet den 29. november af det danske Europa-Parlamentmedlem Pernille Weiss. Det er SME Europe, som står bag prisuddelingen. I begrundelsen for at udpege den danske medtech virksomhed lyder det:

“SME Award er en anerkendelse af en exceptionel iværksætterrejse og en stærk dedikation til ens fagområde. Din passion og den innovation, du fremmer, er uvurderlige aktiver for Europas dynamiske og resciliente fællesskaber, som driver økonomisk vækst.”

Measurelet Toilet har været undervejs siden 2017, hvor Marie Lommer Bagger og hendes sygeplejekollega fik ideen til det intelligente toilet, da de arbejdede på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik på Rigshospitalet. Væskebalancemåling er en ressourcetung opgave i sundhedsvæsenet. Sygeplejersker bruger mange ressourcer hver dag på at måle og registrere hver gang en patient skulle besøge et toilet og her mente de to sygeplejersker at de kunne gøre en forskel.

Med det intelligente toilet er der ikke længere brug for bækkener og kolber for at afvejen urin og afføring. Patienterne skal blot skanne et armbånd og foretage et normalt toiletbesøg – herefter registreres patientens output automatisk i patientjournalen. I 2022 fik Measurelet toilettet CE-mærket. Det prisvindende toilet er i dag installeret på flere danske hospitaler.

“I Measurelet er vi i en spændende transition, hvor vi går fra at være udviklingsvirksomhed til at vores toilet skal ud på markedet. Det kræver, at vi bliver set og hørt. Derfor er vi utrolig stolte af at blive anerkendt med SME Award 2023. Der styrker den interne forståelse, markedsføring og rekruttering og vores evne til at hente investeringer. Samtidig tror vi også på, at vores historie kan inspirere andre til at gå samme vej eller understøtte visionær ideer og innovative løsninger, der kan afhjælpe de svære udfordringer, sundhedsvæsenet står over for.”

Hædret for smart toilet: Løser problem på danske hospitaler, Sjællandske Nyheder, 9. december 2023

Anerkendelse og priser til Measurelet

2023 – Vinder af SME Europe Awards
2023 –
Legat på 100.000 kroner fra Sportgoodsfonden
2023 –
Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2023 i kategorien Start Up/Scale Up
2022 –
CE-mærkning af Measurelet Toilet
2022 –
Vinder af startup-konkurrencen i EY Entrepreneur Of The Year 2022 i region København og Sjælland
2022 –
Dansk Erhverv udråber direktør for Measurelet, Marie Lommer Bagger, som én af de 25 kvindelige iværksættere, du bør kende i 2022
2022 –
Measurelet opnår investering på 21 mio. kr.
2021 –
Measurelet Toilet installeret på den første danske hospitalsafdeling
2020 –
Vinder af Rotary Iværksætterpris
2019 –
Measurelet Output introduceres på de første danske hospitaler
2019 –
Vinder af Rolemodel of the Year, Wonder Tech Woman
2018 –
Milestone Innovation Award
2017 –
Vinder af Berlingske Business Boost
2017
– Vinder af Region Hovedstadens innovationskonkurrence

Back To Top

Skal vi digitalisere væskeregnskabet med store gevinster?