skip to Main Content
Region Hovedstaden Indgår Databehandleraftale Med Measurelet

Region Hovedstaden indgår databehandleraftale med Measurelet

En databehandleraftale med Region Hovedstaden gør det langt nemmere for hospitaler og afdelinger i regionen af indgå samarbejde med Measurelet i fremtiden.

Da Measurelets produkter og software til hospitalerne registrerer personfølsomme data, som klinikere kan tilgå, kræver det en databehandleraftale. Et konstruktivt samarbejde med innovationsafdelingen på Hillerød Hospital betyder, at en rammeaftale for Region Hovedstaden er kommet i stand på blot tre måneder.

Med rammeaftalen i hus bliver det langt nemmere for hospitaler og afdelinger i hele regionen at indgå samarbejde med Measurelet i fremtiden. Derved skal den enkelte afdeling ikke længere forholde sig til de mange komplicerede forhold omkring datasikkerhed, når de skal indgå en aftale omkring brugen af produkter og software.

”Vi oplever, at mange klinikere er usikre omkring indgåelse af databehandleraftaler, fordi det er komplekst og uoverskueligt, hvor de ikke selv sidder med ekspertisen. Derfor har vi oplevet en stor berøringsangst, hvilket gør, at vi er rigtig glade for, at det er lykkedes på så kort tid. Nu hvor det juridiske og datasikkerheden er godkendt, baner det vejen for, at vi hurtigere kan sælge og implementere vores produkter i hele regionen. Så det er en stor lettelse for alle parter,” siger CEO og stifter Marie Lommer Bagger og påpeger at det lige netop er en databehandleraftale, som kan få robusthedskommissionens anbefalinger til at blive til virkelighed.

Databehandleraftaler spænder ofte ben for mange medtech-virksomheder, når de går fra innovation og udvikling til salg og implementering af deres digitale løsninger på de danske hospitaler. Igennem processen har Measurelet skulle dokumentere, at al data håndteres korrekt. Det gælder bl.a. teknisk håndtering af data, it-håndtering og sikkerheden omkring brugerstyring.

Foruden databehandleraftalen er Measurelet Toilet og softwaren FluidMonitor også CE-mærket.

Ny teknologi får CE-mærkning: Kan afhjælpe kapacitetsudfordringer i Sundhedsvæsenet 

 

Milepæle hos Measurelet

2017 – Vinder af Region Hovedstadens innovationskonkurrence
2017 – Vinder af Berlingske Business Boost
2018 – Milestone Innovation Award
2019 – Vinder af Rolemodel of the Year, Wonder Tech Woman
2019 – Measurelet Output introduceres på de første danske hospitaler
2020 – Vinder af Rotary Iværksætterpris
2021 – Measurelet Toilet installeret på den første danske hospitalsafdeling
2022 – Measurelet opnår investering på 21 mio. kr.
2022 – Dansk Erhverv udråber direktør for Measurelet, Marie Lommer Bagger, som én af de 25 kvindelige iværksættere, du bør kende i 2022
2022 – Finalist i EY Entrepreneur of the Year 2022 i Scaleup/startup-kategorien på Sjælland
2022 – CE-mærkning af Measurelet Toilet.

Lad os digitalisere væskeregnskabet

med store gevinster

Få viden om det løbende udviklingsarbejde i Measurelet, og følg sundhedsprofessionelle og patienters brug af fremtidens digitale løsninger.

Back To Top

Skal vi digitalisere væskeregnskabet med store gevinster?